Lehdistötiedote: Museokesä 2020

Tiedote 9.7.2020

Valtakunnallisen Työväentalomuseon kesäkausi käynnistyi sunnuntaina 5.7. poikkeusolojärjestelyjen viivästettyä museokesän alkamista kahdella kuukaudella. Toimettomana ei silti oltu, alkukesän aikana valmisteltiin poikkeusoloista johtuen hieman alkuperäissuunnitelmia suppeampaa kesänäyttelyä sekä parannettiin museon saavutettavuutta somessa. Työväentalomuseo löytyy sekä Facebookista että Instagramista nimellä @tyovaentalomuseo ja uudistuneet kotisivut osoitteesta www.tyovaentalomuseo.fi.

Työväentalomuseosta
Toimivat työväentalot ja yleisemminkin seurantalot ovat merkittävä osa yhteistä suomalaista kulttuurihistoriaamme ja lisäksi vireä osa tämän päivän paikallista elämää. Riihimäellä vuonna 1969 aloittanut Työväentalomuseo kertoo osaltaan havainnollisella tavalla kaikesta siitä toiminnasta, jota työväentaloilla on yli vuosisadan ajan ollut. Museorakennus ja sen perinteikäs kalusto ovat näyttelykohteita itsessään. Aitoon ympäristöön sijoitetut kokoelmat koostuvat arkistoista ja valokuvista sekä mielenkiintoisesta esineistöstä, jotka liittyvät työväenliikkeen historiaan ja järjestötoimintaan eri rientoineen.

Museokesä 2020
Perusnäyttelyn lomaan on koottu kesänäyttely ”Rata – Risteys – Riihimäki”. Näyttely on koottu rautatien ympärille, täyttäähän museon vieritse kulkeva Pietarin rata 150 vuotta. Riihimäen kaupungin 60-vuotisjuhla, kaupungin kehittyminen radan risteykseen ja työläisten historia ovat osa näyttelyn teemoitusta.

Työväentalomuseo on avoinna sunnuntaisin klo 12–16 syyskuun loppuun asti. Lisäksi museo on avoinna Riihimäki-päivän tienoilla perjantaina 11.9. klo 12–19 ja lauantaina 12.9. klo 12–16.

Mahdolliset muutokset poikkeusolojen ohjeistuksessa saattavat vaikuttaa museon toimintaan. Poikkeusolot otetaan museolla muutoinkin huomioon ja kävijöitä muistutetaan mm. käsihygieniasta. Ryhmille voidaan järjestää opastuksia normaalien museoaukiolojen ulkopuolella rajoitukset huomioiden.

Lisätietoja:

Työväenperinteen Tutkimus ry
Pentti Auvinen, puh. 0400 925 653, s-posti: info@tyovaentalomuseo.fi

Käyntiosoite: Valtakunnallinen Työväentalomuseo, Hj. Elomaankatu, Riihimäki

Museovierailta ei peritä pääsymaksua.

Työväentalomuseon kuva: Työväentalomuseon kokoelmat