Työväen Retkeilyliitto 50 v / Rata – Risteys – Riihimäki

Perusnäyttelyn lomassa jatkoi osa edelliskesän näyttelystä ”Rata – Risteys – Riihimäki”. Aihe sopi 2021 vietettyyn Euroopan rautateiden teemavuoteen, jossa tuotiin esiin rautateitä ja junaliikennettä turvallisena ja kestävänä tapana liikkua.

Uutena osana kesänäyttelyssä juhlistettiin 50-vuotiasta Työväen Retkeilyliittoa ja korona-aikana suosioon nousseen luonnossa liikkumisen iloa.

Kesänäyttely avautui museokauden alkaessa 4.7.2021. Näyttely oli esillä koko museokauden syyskuun loppuun asti.


Työväen Retkeilyliitto TRL

Työväenliikkeen piirissä on luonnossa liikkuminen ollut yhtenä toimintamuotona alusta alkaen. Työväen Retkeilyliitto TRL on perustettu vuonna 1971 Helsingin Työväen Retkeilijöiden aloitteesta. Liittoon kuuluu 22 jäsenyhdistystä, joissa on jäseniä n. 1900.

TRL:n vuosittaiset Retkeilypäivät kokoavat jäsenistön yhteiseen retkitapahtumaan, jossa on monipuolista ohjelmaa mm. patikoinnin ja erätaitokilpailujen muodossa. Joka viides vuosi retkeilypäivät järjestetään Lapissa. Paikallisyhdistykset järjestävät erilaisia retkeilytapahtumia patikoiden, hiihtäen, pyöräillen ja meloen.

Työväen Retkeilyliitolla on vuokrattavia majoja Länsi-Lapissa ja Pohjois-Karjalassa. Myös jäsenyhdistykset ylläpitävät majoja eri puolilla Suomea. Majat ovat jäsenten ja myös muiden käytettävissä kohtuullisella hinnalla.

Lue Retkeilijä-lehti netissä!
TRL:n jäsenlehti tarjoaa tietoa yhdistysten toiminnasta ja ajankohtaisia retkeilyaiheisia artikkeleja.

TRL on Kansainvälisten Luonnonystävien (Naturefriends International NFI) Suomen jäsenjärjestö. NFI:llä on jäsenjärjestöjä 50:ssä maassa.


Aiempiin kesänäyttelyihin pääset tutustumaan tästä.