Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Avoinna

Työväentalomuseo on avoinna kesäsunnuntaisin 1.5. - 30.9. klo 12 - 16. Aukioloaikoina museoon on vapaa pääsy. Ryhmille museo on avoinna sopimuksen mukaan.

Lue lisää...

Näyttelyt

Esillä olevan perusnäyttelyn lisäksi museolle kootaan kesäajaksi vaihtuvia näyttelyitä työväenliikkeen historiasta sen toiminnan eri alueilta.

Lue lisää...

Lahjoitukset

Työväentalomuseo ottaa vastaan sen kokoelmiin sopivia työväentalojen ja työväenliikkeen historiaan liittyviä esinelahjoituksia sekä mm. lippuja, kirjoja ja valokuvia.

Lue lisää...

Työväentalomuseo mukana "Erityislapset museoissa" -hankkeessa

Lisätty 08.12.2014

Riihimäellä museopalveluiden saavutettavuuden parantamiseen tähtäävä ”Erityislapsiperheet museoissa” -pilottiprojekti on edennyt työpajavaiheeseen. Jo lähes vuoden verran valmisteltu pilotti syntyi hyvinvointia liikunnan, kulttuurin ja taiteiden avulla edistävän LiiKuTa-hankkeen aloitteesta. Valtakunnallinen Työväentalomuseo sai kunnian olla ensimmäinen työpajakohde lokakuussa 2014.

Työväentalomuseon työpajan suunnittelusta ja ohjauksesta vastasivat yhdessä museon vastuuhenkilöiden Pentti Auvisen ja Rea Karvisen kanssa hankkeen ohjausryhmä, johon kuuluivat LiiKuTa-hankkeen projektikoordinaattori Johanna Sillanpää, Riihimäen kaupungin erityisryhmien liikunnanohjaaja Panu Tavisalo ja LiiKuTa-hankkeessa harjoittelevan HAMK:n ohjaustoiminnan artenomiopiskelija Vivi Virtanen. ”Näin syksyn pimeillä kyseisessä museossa onkin tietynlaista taikaa. Lapset olivat valtavan kiinnostuneita itse museosta ja sen sisältämästä historiasta”, Panu Tavisalo kertoo.

Työpajan suunnittelu oli haasteellinen, olihan osallistujina erilaisia ja eritasoisia 7–10 -vuotiaita lapsia. Suunnitteluun vaikutti myös Työväentalomuseon muista museoista poikkeava miljöö. Toisaalta suunnittelua helpotti, että museossa ja esineiden parissa saattoi liikkua vapaasti. Työpaja osoitti, ettei hyvässäkään suunnitelmassa tule roikkua orjallisesti vaan sen tulee hengittää lasten tahdissa. Tällöin myös ohjaavat aikuiset ovat avoimia oppimaan lapsilta.

Osallistuminen kokeiluun toi Työväentalomuseolle uusia toimintatapoja museon toimintaan. Jo tulevana kesänä tullaan ottamaan ohjelmaan tämän tyyppisiä työpajoja ja lasten päiviä, niin erityislapsiperheille kuin myös kaikille lapsiperheille.

 

Lue lisää hankkeesta Kulttuuria kaikille -sivustolta ja Koti & Kaupunki -lehdestä!